Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ..



Πάντα αναρωτιόμουνα γιατί εμείς οι γυναίκες θεωρούμαστε το "ασθενές φύλο".

Τι ακριβ΄ς σημαίνει αυτή η έκφραση?
Εγώ ξέρω ότι οι γυναίκες απο την αρχή του κόσμου ακόμα, ήταν αυτές που είχαν πάντα τους δυσκολότερους ρόλους. Να γεννήσουν παιδιά, να τα ταίσουν, να τα αναθρέψουν, να φροντίζουν σπίτι και σύζυγο και φυσικά να βοηθούν και τον άντρα του σπιτιού στην δουλειά του. Οι αντρες το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να φέρνουν το φαί στο σπίτι και μετά να ξαπλώνουν στα στρωμένα γουναρικά της σπηλιάς.

Σήμερα φυσικά τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Τώρα οι γυναίκες εκτός απο τους άλλους ρόλους, έχουν αναλάβει να φέρνουν στο σπίτι ΚΑΙ το φαί. Οπότε τι μένει γι αυτούς? Μια ξερή δουλειά και το απόγευμα να ξαπλώνουν στους αφράτους καναπέδες του διαμερίσματος.

Αυτή ήταν η μοίρα μας χρόνια τώρα και αυτή συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Το θέμα φυσικά είναι μεγάλο για να το αναπτύξω, απλά μου ήρθε σήμερα στο μυαλό λόγω μιας περίπτωσης που αντιμετώπισα.

Ζευγάρι 80 ετών με 2 γιούς 42 και 47 χρονών. Πριν απο 1 χρόνο, η μάνα έπαθε διάστρεμμα στο πόδι και χρειάστηκε να μείνει στο κρεββάτι για 2 βδομάδες. Εγινε συμβούλιο με τους γιούς και τον πατέρα και αποφασίστηκε να σταλεί στην αδελφή της στο χωριό για να την φροντίσει καλύτερα. Εγώ θα έλεγα, ότι απλά οι κύριοι δεν είχαν καμμία ορεξη να αναλάβουν τέτοια υποχρέωση και αποφάσισαν δια της πλαγίας οδού να την ξεφορτωθούν. Η αδελφή της φυσικά την ανέλαβε και οταν αποθεραπεύτηκε γύρισε στην ευτυχισμένη οικογένειά της.

Πριν απο 2 μέρες ο πατέρας έπαθε έμφραγμα και έκανε μπαλονάκι. Αυτόν δεν τον έστειλαν στον αδελφό του - ΟΧΙ - απλά τον ανέλαβε η μάνα τους. Μάλιστα η 80χρονη πηγαινοερχότανε 2 φορές την ημέρα στο νοσοκομείο με ταξί, να τον πλύνει, να τον ταίσει (γιατί ο τύπος δεν ήθελε νοσοκόμους) και μάλιστα ένα βράδυ της ζήτησε να μείνει στο νοσοκομείο να κοιμηθεί στην καρέκλα γιατί λέει φοβότανε μόνος του.!!!

Και φυσικά τα παιδιά της το θεώρησαν φυσιολογικότατο, διότι "γυναίκα του είσαι, έχεις υποχρέωση".

Αυτή λοιπόν, είναι η μοίρα μας απο αρχαιοτάτων χρόνων ακόμα. Είτε σπουδάσουμε, είτε όχι είτε δουλεύουμε σπίτι, είτε γίνουμε γιατροί - θά είμαστε πάντα αυτές που θα σηκώνουμε το βάρος της οικογένειας στην πλάτης μας και φυσικά θα μας αποκαλούν το "ασθενές φύλο"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: