Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Δ.Ν.Τ καλημέρα σας . Πως μπορώ να σας εξυπηρετήσω παρακαλώ?

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λοιπόν!

Σας κάνει εντύπωση? Εμένα καθόλου. Αυτή ήταν η αναμενόμενη απάντηση στο ερώτημα της επιβίωσής μας. Δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή αυτή η λύση για μια χώρα. Δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα φέρει, αυτό όμως που ξέρω με σιγουριά είναι ότι είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ λύση.

Δυστυχώς επτωχεύσαμε! Απλά ο πρωθυπουργός μας δεν έχει το θάρρος να μας το πεί. Πως να πεις σε έναν λαό, ότι τα ταμείο σου είναι άδειο. Οτι τα λεφτά που υπήρχαν μέσα, εξαφανίστηκαν διότι ο κάθε Ρουσόπουλος-Λαλιώτης κλπ είχε ανάγκη να χτίσει βίλα και να αγοράσει Porsche?

Το ήξερε απο την αρχή ο Γιώργος, του το είχαν κόψει μαχαίρι στην Ευρώπη. Πως περιμένες να δώσει λεφτά η Merkel, η Ισπανία , η Γαλλία χωρίς κάποια εγγύηση? Ποιός είσαι δηλ.? Αυτή τη στιγμή είμαστε το κακό σπυρί στον πισινό της Ευρώπης, οι φτωχοί συγγενείς που όλοι τους ταίζουν για χρόνια, μέχρι που κάποια στιγμή κουράζονται και λένε «επιτέλους, πήγαινε δούλεψε για να φάς»! Τώρα ήρθε η ώρα μας. Πηγαίνετε να δουλέψετε για να φάτε.

Δεν μπορούμε να σταθούμε μόνοι μας, δεν δημιουργούμε, δεν παράγουμε, αντίθετα καταναλώνουμε και δεν θέλουμε να κουραστούμε για τίποτα. Το ψάρι βρωμαέι απο το κεφάλι λέει η παροιμιά και το αποδεικνύουν οι πολιτικοί μας καθημερινά. Αυτοί που τους εκλέγουμε ΕΜΕΙΣ.

Ρουσφέτια, διαφθορά, μίζες «κάνε με πρωθυπουργό για μια μέρα και θα δεις», «μωρέ να τρυπώσω κάπου». Ναι, αυτή είναι η νοοτροπία μας. Τι περιμέναμε δηλαδή?

Εχουμε αναρωτηθεί ποτε γιατί έχουν προοδεύσει οι άλλες χώρες? Δεν περάσανε πολέμους και φτώχειες αυτές? Δεν καταστράφηκε η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία. Ναι, αλλά δουλέψανε και προχωρήσανε. Φτιαχτήκανε απο την αρχή. Εμείς γιατί δεν μπορέσαμε.?

Τρελλαίνομαι όταν ακούω για τον πολιτισμό μας πριν απο 2000 χρονια, που φέραμε εμείς τις τέχνες και τα γράμματα, που οι αλλοι ζούσανε ακόμα στα δέντρα και χίλιες δυο μαλακίες. Ναι τα κάναμε όλα αυτά, αλλά όχι εμείς ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ τα κάνανε! Ξυπνηστε. Τι σχέση έχουμε εμείς με αυτούς?

Πρέπει να μπούμε σε τάξη. Και επειδή δεν μπορούμε μόνοι μας ΄θα το κάνουμε οι άλλοι. Αν θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη, αν θέλουμε να επιβιώσουμε, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν λαός. Για εμας τους μικρούς δεν θα αλλάξει τίποτα, εκτός ίσως απο τα επιδόματα που θα κοπούν διότι ως γνωστόν στην Ευρώπη δεν υπάρχουν επιδόματα χριστουγέννων, Πάσχα κλπ. Βέβαια είναι ενσωματωμένα στους μισθούς τους , οπότε θέλω να πιστεύώ ότι κάτι θα γίνει και με αυτό.

Οι μεγάλοι όμως, αυτοί θα φάνε γερό χαστούκι. Ελεγχος στις καταθέσεις –που βρήκες κύριε τα 2000000 ευρώ, όταν ο μισθός σου είναι 1500 ευρώ το μήνα? Α, μάλιστα είσαι υπάλληλος στην πολεοδομία , ε?? Δεν θα μπαίνεις στο Δημοσιο επειδή έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, δεν θα χρηματίζεσαι κύριε Υπουργέ για να εκδώσεις ανύπαρκτες άδειες, δεν θα γίνεις μόνιμος κύριε και να βγαίνεις στην σύνταξης απο τα 50 και να σε πληρώνουν οι άλλοι που δουλέυουν μέχρι τα 70, δεν γίνεται τα νοσοκομεία να έχουν τέτοιο κόστος και να μην υπάρχει ούτε γάζα μέσα, δεν θα παίρνεις φακελάκι κύριε για να κάνεις την δουλειά σου. Είσαι υποχρεωμένος γαμώτο!!

Τέλος σε αυτά. Τέλος στην διαφθορά. Πρέπει κάποιος να τα σταματήσει Και δυστυχώς δεν είμαστε ικανοί να το κάνουμε μόνοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: