Κυριακή, 18 Απριλίου 2010

Αυτό είναι επίπεδο !!

Την περασμένη εβδομάδα πήγα στο σχολείο του γυιού μου για να πάρω τους βαθμούς του. Ο δικός μου, γενικά, δεν είναι του διαβάσματος και γνωρίζω πάντα εκ των προτέρων τα μικροπαράπονα των καθηγητών του. Εν ολίγοις, είμαι πάντα προετοιμασμένη.

Μπροστά μου ήταν μια μητέρα - του αριστούχου της τάξης - η οποία στην κυριολεξία έπρηζε την δασκάλα των καλλιτεχνικών, επειδή είχε βάλει στον γυιό της 13 στον έλεγχο! Στην ζωγραφική!

Η καθηγήτρια την άφησε να μιλάει και αυτή έλεγε ότι πρέπει να αλλάξει τον βαθμό στον γυιό της γιατί (αν είναι δυνατόν) "του χαλάει τον μέσο όρο"!


Κι αφού έλεγε-έλεγε-έλεγε, την διακόπτει η καθηγήτρια και της λέει "Δεν γίνεται να του αλλάξω τον βαθμό. Μην ζητάτε τέτοια πράγματα. Σε τελική ανάλυση, δεν είναι όλοι καλοί στην ζωγραφική".

Τι ήταν να το πεί? Η "κυρία" βγήκε εκτός εαυτού. "Πως τολμάς να λές ότι το παιδί μου δεν είναι καλός στην ζωγραφική! Εμένα ο γυιός μου έχει 19 στα μαθηματικά και στα αρχαία. Δεν είναι τούβλο σαν τους άλλους. Χάρη σας κάνουμε που είμαστε στην τάξη σας"

Και επιδεικτικά γυρνάει την ...άρα της και βγαίνει απο την τάξη.

Φαντάζεστε πως θα γίνει ο γυιός της όταν θα μεγαλώσει? Τι χαρακτήρα, προσωπικότητα και επίπεδο θα αποκτήσει?

Ας είναι όσο αριστούχος θέλει. Σαν την μάνα του θα γίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: